Volledig scherm
archieffoto © VI Images

GVVV morst punten bij Excelsior Maassluis

MAASSLUIS - Na de midweekse bekernederlaag (5-2) tegen Scheveningen was GVVV er op gebrand om er in derde competitiewedstrijd on de nieuwe tweede divisie tegen regerend landskampioen Excelsior Maassluis een goed resultaat neer te zetten. Het werd 1-1.

De Veenendalers revancheerden zich niet alleen voor de bekerblamage, maar verzuimden met een overwinning van het veld te stappen. Want over de gehele wedstrijd genomen had GVVV de meeste aanspraak op een overwinning.

Maar de ploeg van trainer John de Wolf ontbeerde op cruciale momenten het geluk en de scherpte om de wedstrijd winnend af te sluiten. „We hebben ondanks het overtal in de tweede helft onvoldoende kansen gecreëerd om de wedstrijd te beslissen”, gaf De Wolf na afloop toe.

Wel kwam GVVV na 21 minuten op voorsprong. Bart Hulsbos kopte een corner van Roy Terschegget door naar Martin van Eck en die verschalkte doelman Jean Paul van Leeuwen met een bekeken kopbal: 0-1.

GVVV domineerde, maar liet zich in de 38ste minuut uit een standaardsituatie verrassen. De lange Kevin Vink verlengde een corner tot bij Daan Smith, die gemakkelijk kon intikken: 1-1.

Daarna was GVVV even de kluts kwijt en werd Excelsior de bovenliggende partij. Dat veranderde nadat Adair Veiga Lopes van Excelsior met rood van het veld moest. De aanvaller probeerde met een omhaal op ooghoogte te scoren, maar raakte daarbij Wouter Bonke, die daarbij geblesseerd raakte. Het was de tweede gele kaart voor Veiga Lopes en dus rood.

Wat GVVV daarna ook probeerde, het lukte de Veenendalers niet om te scoren. De meeste pech had invaller Patrick Heesakkers, wiens kopbal op de lat belandde.

Met één overwinning en twee gelijke spelen blijft GVVV wel ongeslagen in de competitie,

Voor het uitgebreide verslag van Excelsior Maassluis lees maandag de papieren Vallei-editie van De Gelderlander.

Amateurvoetbal