Volledig scherm
© Pro Shots / Remko Kool

GVVV troeft De Treffers in tweede helft af

VEENENDAAL - GVVV en De Treffers maakten er zaterdagavond een boeiend voetbalspektakel van. Uiteindelijk stond er 3-1 op het bord in Veenendaal, maar dat had evengoed 7-3 kunnen zijn.

Het begin van de wedstrijd was voor De Treffers en dat drukten de Groesbekers al na zes minuten uit in een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Nick de Bondt kopte verdediger Ken Leemans bij de tweede paal binnen.

GVVV oogde aangeslagen en had ruim twintig minuten nodig om de dreun te verwerken. Maar na de gelijkmaker van Frank Tervoert in de dertigste minuut gooide GVVV alle schroom van zich af en zette De Treffers onder druk.

Een doelpunt leverde dat nog niet op. Sterker als Robert Mutzers wat koelbloediger was geweest, was De Treffers met een voorsprong gaan rusten. Maar de vleugelspits kopte een voorzet van Frenk Keukens naast het doel van Johan Jansen.

Na rust was GVVV de bovenliggende partij en loerde De Treffers op snelle counters of probeerden de Groesbekers de spitsen met lange ballen aan het werk te zetten.

Het breekpunt in de wedstrijd kwam na ruim een uur. Een goede voorzet van Rodny Hofman werd door Robin Mulder prima afgewerkt: 2-1. De Treffers bracht met Remy Raterink en Hafid Sarkouk nog wel extra aanvallers in het veld, maar dat mocht niet baten.

Op één bal in het zijnet en een wegen buitenspel afgekeurd doelpunt na, werd de ploeg van trainer Anton Jansen niet meer gevaarlijk. GVVV kreeg nog enkele dotten van kansen en benutte daar in blessuretijd slechts één van. Opnieuw was Tervoert trefzeker: 3-1.

Voor het uitgebreide verslag van GVVV-De Treffers lees maandag de papieren edities van De Vallei en Nijmegen van De Gelderlander.

Amateurvoetbal