Volledig scherm
PREMIUM
Duno-trainer Roy de Haan (links) met zijn assistent Purrel Fränkel. © David van Haren

‘Ik heb nooit last gehad van mijn leeftijd’

JONGE TRAINERSDOETINCHEM - Ze zijn jong en ambitieus. Het amateurvoetbal telt steeds meer ‘broekies’ als trainers. Het moet de springplank zijn naar de ultieme droom: het profvoetbal.

Trainers in het amateurvoetbal moesten vroeger vooral ervaren zijn en een groot verleden hebben als speler. Anders konden ze het schudden in de top van het amateurvoetbal. De tijden zijn veranderd. Aan het woord vier jonge trainers die nu al in de top werkzaam zijn.

Kevin van Veen (27)

Wageninger Kevin van Veen was 21 toen hij hoofdtrainer werd bij zaterdagderdeklasser SKV in zijn woonplaats. ,,Ik heb nog nooit eerder gehoord dat er iemand zo jong als ik hoofdtrainer werd’’, zegt Van Veen, die dit seizoen trainer is bij tweedeklasser Spero in Elst én actief is als assistent- en keeperstrainer is bij FC Utrecht. ,,Ik heb nooit last gehad van mijn leeftijd. Natuurlijk werden er wel eens vragen gesteld, maar de acceptatie was er meteen. Ik was bij SKV ook al een aantal jaren jeugd- en assistent-trainer geweest. Dat maakte het ook iets makkelijker.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal