Volledig scherm
© DG

Interlandsfeer bij Jonge Kracht met ‘het andere Oranje’

HUISSEN - Spelers in het nieuwste Nederlands elftal-tenue. Het Wilhelmus dat gespeeld wordt. En een voetbalwedstrijd op het scherpst van de snede. Interlandsfeer bij Jonge Kracht zaterdag, met het Nederlands CP-team. Dat binnenkort speelt op de Paralympics in Rio de Janeiro. Die staat voor september dit jaar op de rol. Voordat de selectie van bondscoach Marcel

Geestman afreist naar de olympische wereldstad in Brazilië, worden een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Een van de stops is sportpark Schalkshof in Huissen, zaterdag. Gastheer Jonge Kracht brengt een veredeld A-team op de been.

‘Het andere Oranje’ herbergt voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma. Ofwel CP dus. Er wordt met zeven tegen zeven gespeeld, op een kleiner veld en met kleinere doelen.
Na het Wilhelmus wordt er in een twee keer een half uur een pittig oefenpotje gespeeld.

Jonge Kracht wint afgetekend met 5-2. De enige Betuwse Oranjeklant, Harm Panneman van EMM Randwijk, komt niet aan spelen toe. De Arnhemse goaltjesdief Iljas Visker (SML) is er vanwege een blessure niet bij.

Amateurvoetbal