Volledig scherm
Johan Pater (links). Foto: Marnix van Wijk/Pro Shots

Johan Pater geniet na roerige periode van rust op Berg en Bos

01 feb 2008, 12:48 - APELDOORN - Voetballer Johan Pater hoopt dat hij met zijn overstap (op amateurbasis) naar AGOVV een hectische tijd afsluit.

"Ik heb tijdens een paar trainingen in Apeldoorn al meer plezier beleefd dan in een half seizoen bij Stormvogels/Telstar." Pater (27) werd vorige week in Velsen per direct aan de kant gezet.

De eerste divisionist gaf als reden op dat de van origine Lunterse spits zonder toestemming was afgereisd voor een stage bij het Engelse Stoke City.

"Dat is de lezing van Telstar", zegt Pater. "Ik weet wel beter. Mijn vriendin had op de avond voor mijn vertrek contact met manager Cees Glas over de interesse uit Engeland. Hij verzekerde haar dat alles in orde was. Mijn zaakwaarnemer Eelco Groen hoefde alleen de volgende dag contact op te nemen om de papieren te regelen."

Pater rook pas onraad toen hij tijdens zijn driedaagse stage ('twee trainingen en een oefenduel') in Stoke-on-Trent werd gebeld door zijn zaakwaarnemer. "Hij meldde opeens dat Telstar kwaad was en niet wist waar ik uithing. Dat zal wel een welles-nietesspelletje blijven tussen Telstar en mij."

AGOVV bood hem vorige week de kans mee te trainen en voegde de speler gisteren bij gebrek aan financiële middelen als amateur toe aan de selectie. " Zo kan ik wel voetballen en blijf ik in de picture."

Opmerkelijk genoeg had Telstar Pater voor diens vertrek naar Engeland een contractvoorstel gedaan. De werkloze voetbalprof kwam tot dan als amateur uit voor de Noord-Hollanders.

"Mijn zaakwaarnemer had al getekend, maar ik bleef twijfelen. Ik heb dit seizoen al 22 keer gespeeld, maar vooral als invaller. Ik kreeg nooit het gevoel dat de club vertrouwen had in mij. Daarom vond ik het een beetje raar dat ze mij een contract aanboden."

Pater waagde de gok en besloot enkele dagen later op het vliegtuig naar Engeland te stappen. "Het is mijn droom daar te spelen. Eerder was ik op stage bij Reading, dat nu in de Premier League speelt. Ook worden er heel andere salarissen betaald dan in de eerste divisie."

De stage bij Stoke City verliep bevredigend voor beide beide partijen, maar leidde niet tot een verbintenis. "Ze wilden mij langer aan het werk zien. Aan de andere kant begrijp ik dat ambitieuze clubs als Reading en Stoke City zoeken naar directe versterkingen. Niet naar jongens die aanpikken bij het niveau. Het zou wellicht verstandiger zijn eens bij een kleinere club binnen te stappen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal