Volledig scherm
JVC'er Rik Renirie in een eerder duel. Archieffoto © Ed van Alem

JVC Cuijk boekt eerste zege in derde divisie

HAAKSBERGEN - Na de thuisnederlaag in het openingsduel tegen het Amsterdamse De Dijk (2-3) heeft JVC Cuijk in de tweede wedstrijd in de derde divisie de eerste punten gepakt. De ploeg van trainer Ruud Kaiser won in Haaksbergen met 2-1 van HSC'21.

De deze zomer aangetrokken aanvallers Gianluca Maria (40ste minuut) en Thomas Schilders (70e minuut) scoorden voor JVC. In de 49e minuut bracht Stef Ottinkhet Twentse team op 1-1.

JVC was in de eerste helft superieur en deed zich tekort door uit zes riante kansen maar één keer te scoren. De 1-1 viel in een fase dat de thuisploeg de Cuijkenaren overrompelde. HSC raakte in die periode ook nog de paal en JVC-doelman Bart Tinus moest flink aan de bak om meer onheil te voorkomen.

De Brabanders toonden veerkracht en gingen via Schilders alsnog met de zege aan de haal. JVC staat nu in de middenmoot.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal