Volledig scherm
JVC'er Rik Renirie in een eerder duel. Archieffoto © Ed van Alem

JVC Cuijk boekt eerste zege in derde divisie

HAAKSBERGEN - Na de thuisnederlaag in het openingsduel tegen het Amsterdamse De Dijk (2-3) heeft JVC Cuijk in de tweede wedstrijd in de derde divisie de eerste punten gepakt. De ploeg van trainer Ruud Kaiser won in Haaksbergen met 2-1 van HSC'21.

De deze zomer aangetrokken aanvallers Gianluca Maria (40ste minuut) en Thomas Schilders (70e minuut) scoorden voor JVC. In de 49e minuut bracht Stef Ottinkhet Twentse team op 1-1.

JVC was in de eerste helft superieur en deed zich tekort door uit zes riante kansen maar één keer te scoren. De 1-1 viel in een fase dat de thuisploeg de Cuijkenaren overrompelde. HSC raakte in die periode ook nog de paal en JVC-doelman Bart Tinus moest flink aan de bak om meer onheil te voorkomen.

De Brabanders toonden veerkracht en gingen via Schilders alsnog met de zege aan de haal. JVC staat nu in de middenmoot.

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal