Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen JVC Cuijck en HBS. © Ed van Alem.

JVC Cuijk boekt minimale zege in matige wedstrijd tegen HBS

CUIJK - In een slechte wedstrijd die afstevende op een bloedeloze 0-0 heeft JVC Cuijk zondagmiddag toch nog drie punten gepakt. De Brabantse derdedivisionist versloeg in eigen huis HBS met 1-0 dankzij een treffer van Ilias Zaimi.

De aanvallende middenvelder van JVC scoorde in de zeventigste minuut vanaf een meter of dertig met een bal die het midden hield tussen een mislukte voorzet en een wereldgoal. „Maar dit schot was zo bedoeld”, zei Zaimi na afloop.

Amper kansen
In de rest van de wedstrijd creëerden beide ploegen amper kansen. Alleen in de laatste minuut was JVC nog dichtbij een doelpunt. Bjenze Graat schoot na een perfect uitgevoerde counter van dichtbij echter net naast.

Zevende plek
JVC stijgt door de tweede opeenvolgende competitiezege naar de zevende plek op de ranglijst.

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal