Volledig scherm
JVC'er Rik Renirie in een eerder duel. Archieffoto © Ed van Alem

JVC Cuijk met hakken over de sloot naar volgende ronde KNVB-beker

OLDENZAAL - JVC Cuijk heeft de tweede ronde van de landelijke KNVB-beker maar ternauwernood overleefd. De Brabanders, dit seizoen uitkomend in de nieuwe derde divisie, gingen woensdag vroeg in de avond pas diep in blessuretijd voor competitiegenoot Quick’20: 1-3.

De ploeg van trainer Ruud Kaiser speelde in Oldenzaal een moeizame wedstrijd. In de eerste helft kwam JVC tegen de verhouding in op voorsprong. Gianluca Maria kopte in de 18e minuut een voorzet-op-maat van Ilias Zaimi binnen (0-1).

In de tweede helft had JVC iets meer grip op Quick, maar de thuisploeg bleef de bovenliggende partij. Dat bleek ook uit de kansenverhouding: de Oldenzalers waren meerdere malen dichtbij de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk tien minuten voor tijd na een knullige fout van Charles Kazlauskas. De rechtsback van JVC kreeg de bal niet weggewerkt en via een ongelukkige stuit belandde de bal voor de voet van Danny Oude Lashof, die niet meer kon missen: 1-1.

Het duel, dat gespeeld werd in bloedhete omstandigheden, stevende af op een verlenging, maar in de vierde minuut versierde Zaimi handig een penalty, die hij vervolgens zelf verzilverde (1-2). Kort daarna schoot Maria nog een vrije trap knap in de kruising (1-3).

In de volgende ronde van het bekertoernooi stromen ook de profclubs in. De loting is zaterdag.

Amateurvoetbal