Volledig scherm
JVC Cuijk ging op eigen veld onderuit tegen De Dijk. © Theo Peeters

JVC start in derde divisie met nederlaag tegen De Dijk

CUIJK - Een bliksemstart en een treffer in blessuretijd leken JVC Cuijk een punt op te leveren bij het begin van voetbalseizoen, maar de derdedivisionist van nieuwe coach Ruud Kaiser ging zondag toch nog onderuit tegen het Amsterdamse De Dijk. Op sportpark De Groenendijkse Kampen werd het 2-3.

Al in de derde minuut kwam JVC op voorsprong. Een corner van Rik Renirie leek te worden binnengewerkt door de boomlange verdediger Staan Maletic, maar het was De Dijk-speler Damian Menzo die de bal in eigen doel kopte (1-0).

Lang kon JVC daar niet van genieten. De ploeg had moeite met het 4-4-2-systeem van de Amsterdammers. In de negende en twaalfde minuut profiteerde Dennis Kaars (1-1- en 1-2) .JVC was daarna tot de rust minder sterk dan De Dijk.

Na rust had de thuisploeg meer grip op de bezoekers, mede omdat Kaiser zijn ploeg in een 3-4-3-formatie liet spelen. Hoogstaand was het echter niet wat JVC zien en pas na het inbrengen van spits Gianluca Maria werden de Cuijkenaren een paar keer gevaarlijk.

In de eerste minuut van de blessuretijd leek de Venrayse aanvaller met een prachtige kopbal (op aangeven van Ilias Zaimi) JVC een punt te bezorgen (2-2), maar twee minuten later scoorde Kaars uit een voorzet van links zijn derde treffer (2-3).

Amateurvoetbal