Volledig scherm
De muur van JVC kan de gelijkmaker van Dennis Kaltenbach niet voorkomen. © Ed van Alem

JVC stelt teleur tegen het Duitse Waldkirch

CUIJK. JVC Cuijk heeft ook zijn tweede wedstrijd in de oefencampagne niet gewonnen. De Brabantse derdedivisionist kwam zaterdagmiddag op het eigen sportpark Groenendijkse Kampen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Waldrich uit de Verbandsliga, het zesde niveau in Duitsland.

Het elftal van trainer Ruud Kaiser ging drie dagen eerder nipt ten onder tegen eerstedivisionist FC Den Bosch (1-2).

Slordig
JVC maakte tegen Waldkirch een niet al te sterke indruk. Vooral in de opbouw was de thuisploeg slordig, met slechte aannames en verkeerde passes. Daardoor stond de defensie van JVC vaak tegen een overtal. De fouten leverden echter geen achterstand op.

Van de lijn
Na een halfuur was JVC wel tweemaal dicht bij de openingstreffer. Eerst krulde vleugelaanvaller Rik Renirie de bal bijna binnen vanaf de linkerflank. De Duitse doelman tikte de bal nog net onder de lat vandaan. Uit de daaropvolgende hoekschop werd een kopbal van aanvoerder Jorrit Ritzen van de lijn gehaald.

Steekpass
Een paar minuten na rust opende JVC de score. Verdedigende middenvelder Dominique Scholten - samen met Bjenze Graat de beste aan Cuijkse zijde - zette Renirie vrij voor het doel. De linksbuiten schoof de bal binnen nadat hij de Waldrich-keeper had omspeeld. Hoewel JVC na de 1-0 een sterke fase kende, kreeg Bart Tinus de gelijkmaker om zijn oren. De doelman was geslagen bij een fraaie vrije trap van Dennis Kaltenbach: 1-1.

JVC Cuijk: Tinus; Kazlauskas, Maletic (74. Babadi), Ritzen (74. Van der Looy), Hattu (74. Djukic); Zaimi (81. Park), Scholten (74. Grotenhuis), Graat; Visser (62. Khatoura), Schilders (62. Maria), Rinirie (62. Barrahou).

Amateurvoetbal