Volledig scherm
De Treffers-middenvelder Rick Verbeek juicht na zijn openingsgoal tegen UNA. © Marcel Bonte/Pro Shots

KNVB-bekerduel De Treffers op woensdag 21 september

De Treffers treedt op woensdag 21 september aan in de eerste ronde van de KNVB-beker. De Groesbeekse tweededivisionist trapt om 20.00 uur af op het eigen sportpark Zuid tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht, de huidige nummer drie van de derde divisie A (zaterdag).

De Treffers hoefde dit seizoen geen enkele van de twee voorrondes te spelen. Het team van trainer Anton Janssen was automatisch geplaatst voor de eerste ronde na de periodetitel van vorig jaar in de topklasse zondag.

Tegenstander ASHW plaatste zich met twee zeges in de voorrondes voor het landelijke bekertoernooi. Op 17 augustus versloeg de ploeg van trainer Jack van den Berg de Limburgse zondaghoofdklasser Chevremont met 1-0, een ruime week later was de club uit Zuid-Holland met 2-0 te sterk voor de Ridderkerkse zaterdaghoofdklasser RVVH.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal