Volledig scherm
© DG

KNVB heeft geen genade met MASV, herzieningsverzoek van tafel

ARNHEM - Het districtsbestuur van de KNVB heeft het herzieningsverzoek van MASV naast zich neergelegd.

Het duel in de vierde klasse F van het zondagvoetbal werd destijds door arbiter Van Hoogstraten al na twintig minuten gestaakt. Volgens de leidsman wilden de Arnhemmers het duel niet snel genoeg hervatten na een opstootje, waarbij MASV-aanvoerder Dennis Jonathans zijn tweede gele kaart kreeg. De tuchtcommissie van de KNVB pakte MASV hard aan. De club kreeg vijf winstpunten in mindering en werd voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd van twee jaar. Bovendien werd een boete opgelegd. De straf werd later door de commissie van beroep bevestigd.

MASV voelde zich hard gepakt en besloot een herzieningsverzoek in te dienen. Gronden hiervoor waren volgens het MASV-bestuur het feit dat de club niet mondeling gehoord is in het tuchtrechtelijke traject en de volgens de club onterechte stelling van de commissie van beroep dat het eerste elftal van MASV de laatste jaren meerdere keren schuldig is bevonden aan het staken van een duel. Het districtsbestuur concludeerde echter dat er geen sprake is van nieuwe feiten en daarmee geen gronden voor herziening van de straf.

Peter Moors, secretaris van MASV, is teleurgesteld. "We hadden gehoopt dat genade voor recht zou gelden. Met name het voorwaardelijk uit de competitie nemen met een proeftijd van twee jaar zit ons dwars. Op basis van het herzieningsverzoek hoopten we op een andere straf. Dit is een teleurstellende uitkomst."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal