Het sportpark van DCS is gesloten vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
Het sportpark van DCS is gesloten vanwege het coronavirus. © Theo Kock

KNVB komt amateurclubs tegemoet: contributies geschrapt

ZEIST - De KNVB stopt met het innen van contributie bij amateurclubs. De voetbalbond schrapt de resterende incasso’s van dit seizoen nu de competities niet worden uitgespeeld vanwege de corona-uitbraak.

Voor april en mei betalen de clubs zodoende geen bondscontributie, zo’n 3 euro per spelend lid. Die van maart is door de KNVB wel afgeboekt.  

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) is ‘zeer tevreden’ met het besluit van de KNVB. De BAV pleitte er vorige week voor om de inning van contributie stop te zetten totdat er weer gevoetbald wordt, omdat clubs nu alle inkomsten mislopen.

‘Dit verdient navolging van andere instanties’

,,Deze beslissing verdient navolging van andere instanties, zoals van gemeentes die over de huur van de velden gaan”, reageert Wim Tamboer, secretaris van de BAV, de belangenorganisatie met ruim 1.600 aangesloten clubs.

Naast het annuleren van de contributies maakt de KNVB zich bij de overheid sterk voor een noodfonds voor de sport en betaalt de bond clubs een deel van de reeds in rekening gebrachte wedstrijdgelden terug. 

De hoogte van de teruggave is gebaseerd op het aantal niet gespeelde wedstrijden, laat de KNVB weten. De clubs zien in de eindafrekening van juni hoe hoog de restitutie is.

Amateurvoetbal