Volledig scherm
De KNVB wil de competitie bij de amateurs drie weken later van start laten gaan. Foto: Theo Kock

KNVB: later beginnen met competitie

DOETINCHEM - Als het aan de KNVB ligt, begint de voetbalcompetitie in het seizoen 2017/2018 pas op 23 september voor de amateurvoetballers van de eerste tot en met vijfde klasse. Dat is drie weken later dan de laatste jaren.

De KNVB wil met de clubs meedenken, die vonden dat de competitie te vroeg begon.

"Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt", stelt de KNVB op haar website. "Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB de clubs van dienst te zijn. Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de bond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer. Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de bond de komende periode met verenigingen door heel het land."

"Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/'18 in het weekend van 23 en 24 september te starten. Dit geldt dan voor de A-categorie (1e tot en met 5e klasse mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige categorie B in het amateurvoetbal. Het bekertoernooi start voorafgaand op 2 en 3 september met de eerste bekerpoulewedstrijden. Na drie bekerpoulewedstrijden, die allemaal in de daaropvolgende weekenden gespeeld worden, begint de competitie."

Clubs in de tweede- en derde divisie en in de hoofdklasse beginnen volgend seizoen ook later. In de tweede en derde divisie wordt in het weekeinde van 26 en 27 augustus 2017 afgetrapt en een week later is het de beurt aan de hoofdklassers.

Amateurvoetbal