Volledig scherm
Wouter de Vogel (links) in een kopduel namens FC Lienden. Archieffoto. © Marcel Bonte/ ProShots

Lienden-middenvelder De Vogel kijkt uit naar duel met oude club AZ

LIENDEN/ ALKMAAR - FC Lienden speelt woensdagavond tegen AZ in de eerste ronde van de KNVB beker. Voor Wouter de Vogel (26) een weerzien met oude bekenden. De middenvelder, die afgelopen zomer werd verwelkomd op De Abdijhof, speelde in de jeugdopleiding van de Alkmaarse eredivisionist.

„Ik heb van de B-junioren tot aan Jong AZ samen gespeeld met Ben Rienstra, ken hem dus erg goed. Verder heb ik daar ook op school gezeten met jongens die nu in het eerste van AZ spelen. Mooi om tegen hen te spelen”, kijkt De Vogel vooruit.

Extraatje
„Woensdagavond is een mooi extraatje. Het zijn lastige wedstrijden voor AZ, zij moeten. Ik hoop dat wij niet met angst gaan voetballen. Lekker vrij uit en als een écht team. Hopen op een stuntje. Dit soort wedstrijden speel je maar één keer in het seizoen”, aldus De Vogel. „Trouwens, hopelijk wat vaker.”

Vitesse
Acht jaar geleden lukte het FC Lienden voor het laatst een eredivisionist uit te schakelen. Op De Abdijho werd Vitesse toen met 1-0 verslagen. Hans Kraay was toen de trainer, Erik de Kruijk schoot tien minuten voor tijd de winnende binnen. Beide zijn ook vanavond weer van de partij. De aftrap is om 20:00 uur.

Amateurvoetbal