Volledig scherm
© DG

Mark Groeneweg weer baas in zijn eigen dorp

DIEREN - Geblesseerd of niet, Mark Groeneweg liet ook deze keer in zijn eigen woonplaats zich de kaas niet van het brood eten. Evenals de twee voorgaande afleveringen legde hij het deelnemersveld van de tien kilometer van de Veluwezoomloop zijn absolute wil op.Groeneweg kampte nog met de naweeën van de Roparun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. In het pinksterweekeinde had hij daarvoor zo'n 85 kilometer gesjouwd en er bovendien een knieblessure aan overgehouden. "Ik heb het rustig aan gedaan", reageerde de Dierenaar op de vraag of het wel verstandig was om hier te lopen. "Het ging prima. Nergens last van gehad. De tijd was ook twee minuten langzamer dan vorig jaar. Dat zegt genoeg. Ik kom hier vandaan en wilde daarom per se meedoen."

Zijn vader Bob (70), die in maart in Den Haag op de NK halve marathon in zijn leeftijdsklasse naar een zilveren medaille snelde, liep in zijn achtertuin op de vijftien kilometer naar een mooie tijd van 1.10.32.

Op de vijftien kilometer gaven Sicco (41) en André Roukema (46) uit Odijk elkaar niets toe. Zij aan zij kwamen de broers over de finish. "Ik geloof dat mijn broer zijn

borst een tikkeltje eerder over de finish drukte dan ik", verklaarde André na afloop. Beiden scoorden een puike tijd van 54.58.

Op de vijf kilometer schuwde Paul van Rooyen, die drie maanden buitenspel heeft gestaan, het kopwerk niet. Maar de 47-jarige Velpenaar werd in de slotfase toch nog verschalkt door de 25 jaar jongere Andy Perloy uit Brummen. Els Moorman won bij de vrouwen.

Uitslagen: sportkrant maandag

Amateurvoetbal