Volledig scherm
Tijn Cuppen (L) voor SES in het duel tegen MVC. Foto: Theo Peeters

Massale kloppartij bij voetbalduel in Langenboom

LANGENBOOM - Het competitieduel tussen vierdeklassers SES en Schadewijk is zaterdagavond kort voor het einde gestaakt. Na een zware overtreding van een speler van Schadewijk op aanvaller Tijn Cuppen van SES ontaarde de wedstrijd in een matpartij. De politie heeft maandagmiddag een 29-jarige man uit Oss aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tijdens de voetbalwedstrijd in Langenboom een 22-jarige speler uit Zeeland te hebben mishandeld waarbij deze gewond raakte aan zijn gezicht. De verdachte meldde zich op verzoek van de politie op het bureau. De man is vastgehouden. De politie doet nader onderzoek.

Na het incident, vlak voor tijd bij een stand van 1-0, ontstond een opstootje. Daarbij werden stevige klappen uitgedeeld. Stefan Veld en Mohammed Aslan van Schadewijk werden wegens slaan van een tegenstander met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Ook Guus van der Aa moest vertrekken. De SES’er kreeg zijn tweede gele kaart, omdat hij zich mengde in de ruzie.

Na het opstootje laste de scheidsrechter een afkoelingsperiode in. De bedoeling van beide teams was dat na een kort bezoek aan de kleedkamers de wedstrijd uitgespeeld zou worden. Zo ver kwam het niet. Terwijl de resterende achttien spelers het veld op kwamen, zou de al weggestuurde Aslan de arbiter hebben bedreigd. Die staakte daarop het duel definitief.

“Dit gedrag slaat nergens op. Het is bijzonder treurig”, reageerde Jaap van de Vorle van SES na afloop van de wedstrijd. “In het opstootje is van alles gebeurd. Ik weet niet hoe de scheidsrechter het heeft gedaan, maar hij heeft bijna alles gezien. Door wie er klappen zijn uitgedeeld bijvoorbeeld.”

Tijn Cuppen heeft aangifte gedaan van mishandeling, zo meldde de politie zondag. Scheidsrechter Dennis Cijnsen heeft geen aangifte gedaan.

FC Schadewijk zet spelers op non-actief

Twee spelers van FC Schadewijk worden voor hun leven geschorst door de vereniging. Dat laat de club weten middels een schriftelijke reactie op de website, die in overleg met de KNVB is opgesteld. "FC Schadewijk betreurt zeer wat er is gebeurd. Er is geen excuus mogelijk als een speler een andere voetballer slaat of schopt. FC Schadewijk herkent zich niet in dit gedrag en accepteert dit gedrag van zijn spelers niet. Beide overtreders worden per direct geroyeerd en zijn niet meer welkom bij de vereniging."

Het bestuur, de begeleiders en de spelers van de vierdeklasser schamen zich dan ook diep voor het gedrag van alle betrokkenen bij de situatie. "Respect voor elkaar staat bij FC Schadewijk hoog in het vaandel", reageert het bestuur op de website.

Amateurvoetbal