Volledig scherm
Niels Voet, de trainer van Vianen Vooruit. © Theo Peeters

Nieuwe coach Voet heeft met Vianen Vooruit één doel

VIANEN - Niels Voet wil in zijn eerste seizoen bij Vianen Vooruit maar één ding: handhaving in de ‘Nijmeegse’ derde klasse. De oefenmeester uit Oss denkt dat zijn ploeg kan profiteren van de relatieve onbekendheid van Vianen Vooruit bij de Gelderse tegenstanders.

Van de dertien opponenten speelde Vianen Vooruit in het verleden in competitieverband alleen tegen Milsbeek en het Gennepse Vitesse’08. “Ons voordeel is dat zij weinig weten over ons team, over onze spelers. Wij kunnen daardoor als een onbekend team verrassen”, zei Voet zondag na de eerste oefenwedstrijd bij Niftrik (1-3).

Rugzak
“Vorig jaar heeft Vianen het via de nacompetitie gered. Nu willen we er rechtstreeks in blijven”, vervolgt de trainer die deze zomer Dennis Kroes opvolgde. “Dat zal niet makkelijk worden. Een voordeel is dat de spelers een jaar ervaring hebben opgedaan in de derde klasse. De rugzak is dus voller dan afgelopen seizoen. Hopelijk kunnen we ook meer op de helft van de tegenstander spelen. Vorig jaar heeft Vianen vooral tegengehouden.”

Droombaan
Voet combineert zijn hoofdtrainerschap in het Brabantse dorp met een baan als jeugdtrainer en coördinator bij voetbalacademie NEC. “Ik heb de mooiste baan die er is. Ik sta elke dag op het veld.”

Meer weten over Niels Voet? Lees zijn verhaal in De Gelderlander editie Maasland van maandag 8 augustus.

Amateurvoetbal