Volledig scherm
Het zaterdagteam DVE-Trajanus (wit shirt) gaat verder als VV Keizerstad. Foto: Tamara Reijers

Nieuwe voetbalclub in Nijmegen: VV Keizerstad

NIJMEGEN - De opvallendste 'overschrijving' in het regionale amateurvoetbal komt op naam van Mustafa Akbiyik. De ex-voorzitter van DVE-Trajanus neemt drie elftallen mee van zijn oude vereniging en begint een nieuwe voetbalclub: VV Keizerstad.

Vanaf komend seizoen heeft de vereniging twee zaterdagteams en een zondagelftal. Alle teams bestaan grotendeels uit spelers die de afgelopen jaren bij DVE-Trajanus speelden.

"Het initiatief komt van het zaterdagelftal van DVE", vertelt penningmeester Güven Tok, de rechterhand van Akbiyik. "Bij die club blijven, was door alle problemen geen optie. We hebben bekeken of we ons bij een andere club aan konden sluiten, maar dat bleek lastig."

Keizerstad gaat spelen op de accommodatie van SJN aan de Winkelsteeg. Daar heeft de club de beschikking over twee velden. Volgens Tok is de naam Keizerstad heel bewust gekozen. "Omdat we voornamelijk Turkse leden hebben, is er ook gedacht aan een Turkse naam. Maar we willen niet alleen een Turkse club zijn. We vonden het belangrijk dat de naam van de club aan Nijmegen verbonden is. Het was Inter Nijmegen of Keizerstad. Vonden we Keizerstad toch de beste optie."

De eerste teleurstelling heeft de nieuwe club al moeten slikken. De KNVB besloot dat Keizerstad de plek van DVE-Trajanus, dat op slag zonder eerste team zit, in de derde klasse van het zaterdagvoetbal niet mag overnemen. Daardoor acteert het eerste elftal volgend jaar in de vierde klasse.

Lees de Nijmeegse edities van De Gelderlander van maandag 17 juni 2013 voor alle overschrijvingen in het amateurvoetbal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal