Volledig scherm
FC Lienden-aanvaller Mo Ajiach (hier op archiefbeeld tegen JVC Cuijk) © Ed van Alem

Nog ongeslagen Katwijk komt naar De Abdijhof

LIENDEN - FC Lienden kan de borst nat maken, want zaterdag komt Katwijk op bezoek. De ploeg van trainer Dick Schreuder verloor dit seizoen nog geen wedstrijd. Toch is het gat op de ranglijst tussen FC Lienden en de bezoekers uit de bollenstreek maar één puntje. De Katwijkers wonnen immers ook maar één potje


Mo Ajiach hoopt weer een rol van betekenis te kunnen spelen in het elftal. „In de eerste wedstrijd van het seizoen viel ik geblesseerd uit (kuitblessure, red.), dat was wel vervelend voor mij. Heb daardoor wel vier wedstrijden gemist.” Afgelopen zaterdag viel Ajiach al even in tegen Spakenburg en tegen AZ pakte hij ook wat minuten mee.

Bekenden
De 25-jarige buitenspeler komt tegen Katwijk enkele bekenden tegen. „Met Marciano Aalders heb ik samen bij Bennekom gespeeld en Marciano Mengerink ken ik ook. Toen ik bij DTS Ede speelde kwamen we hem vaak tegen, hij speelde toen bij SDV Barneveld. Een geweldige speler”, weet Ajiach. „Katwijk is sowieso een ploeg met veel goede voetballers. Die nummer tien (Robert Susan, red.), daar ben ik ook echt fan van. Hele mooie voetballer.”

Vertrouwen
Na twee nederlagen wordt het tijd voor een driepunter voor FC Lienden, dat beseft Ajiach maar al te goed. „We moeten onze draai nog wel een beetje vinden in de tweede divisie. We hebben de afgelopen jaren laten zien dat we het wel kunnen, dus ik heb er ook wel vertrouwen in.”

FC Lienden, geblesseerd: Erik de Kruijk (hoofdwond)

Amateurvoetbal