Volledig scherm
OBW treurt na afloop van de verloren wedstrijd tegen VDZ. Foto DG © DG

OBW struikelt over VDZ en loopt promotie mis

ZEVENAAR - OBW is er niet in geslaagd om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. In de halve finale van de nacompetitie legden de Zevenaarders het af tegen het Arnhemse VDZ. Nadat de 0-1 van Joris Schemkes kort voor rust nog wel onschadelijk gemaakt werd door Freek Gesthuizen (1-1), kwam de thuisploeg de 1-2 niet meer te boven. Max Burgers scoorde dat doelpunt in blessuretijd en schoot zijn team zo naar de finale, waarin het zondag speelt tegen Eendracht’30 uit Mook.

De kansen waren er wel voor OBW, zeker in de tweede helft, maar doelman Kwint Ceelen van VDZ redde twee keer fabuleus op kopballen van OBW-topscorer Dimitri Vrehe. ,,Dit was niet normaal, hoe hij die ballen pakte”, zei Vrehe, voor wie de nederlaag zijn laatste wedstrijd in de Zevenaarse hoofdmacht betekende. De 27-jarige linksbuiten gaat bij OBW in het door hemzelf opgerichte zaterdagelftal spelen. ,,Jammer, ik had graag nog een wedstrijdje gespeeld. Maar het is iet anders.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal