Volledig scherm
De Volendamse goalie plukt de bal uit de lucht tussen Robby Holder en Migiel Zeller. © William Hoogteyling

Onyeike kopt TEC in blessuretijd terug in titelstrijd

TIEL - Dankzij een rake kopbal van Obi Onyeike - in de laatste seconde van de wedstrijd - doet TEC weer mee om het kampioenschap in de derde divisie zondag. Zijn treffer betekende een 1-0 zege op koploper Jong FC Volendam.

Beide ploegen hielden elkaar in de 93 minuten voorafgaand aan die goal van Onyeike prima in evenwicht. Zowel qua stand als veldspel. Jong FC Volendam, dat voorafgaand aan het duel een voorsprong van zeven punten (wel een wedstrijd meer gespeeld) had op TEC, startte wat sterker. Al na zeven minuten kregen de bezoekers een enorme kans, maar van dichtbij werd hoog over geschoten.

Na een afwachtend begin van TEC, sloop de ploeg van trainer Frits van den Berk steeds meer richting het Volendamse doel. Eerst probeerde Emre Gürcüoglu het van afstand met een pegel op de kruising en de rebound werd door Wimilio Vink naast gekopt. Na een half uur voetballen kreeg Serhat Koc dé kans op de 1-0, maar de Volendamse goalie lag in de weg.

Na de pauze was er minder te beleven. Alleen Koc kreeg een kans, zes minuten voor tijd; hij speelde zichzelf knap vrij maar werd op het laatste moment goed verdedigd. Terwijl iedereen zich al bij een 0-0 had neergelegd - en dus een zo goed als zeker Volendams kampioenschap - kreeg TEC in de laatste minuut nog één kans. Een Tielse vrije bal werd bij de tweede paal teruggekopt richting de eerste; daar stond Onyeike, die zich strekte en de bal in de kruising kopte: 1-0.

Het was direct afgelopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal