Volledig scherm
AFC'er Tim Linthorst (l) baalt dat hij geen penalty krijgt tegen De Treffers. © Martin Cloose/BSR

Oud-speler De Graafschap krijgt tegen De Treffers rood voor drinken uit bidon

AMSTERDAM - Tim Linthorst baarde zondag opzien met zijn rode kaart tegen De Treffers. De voetballer van AFC, oud-speler van De Graafschap, kreeg in de blessuretijd van het duel in de tweede divisie zijn tweede gele kaart voor het drinken uit een bidon.

Dat mag toch gewoon? Niet als de wedstrijd bezig is, schijnbaar. ,,Van die regel had ik ook nog nooit gehoord”, reageerde de verdediger uit Apeldoorn. ,,Ik moest het nog vragen aan de scheidsrechter waarom hij mij nou die gele kaart gaf.”

Linthorst pakte een bidon buiten het veld terwijl De Treffers-doelman Niels Kornelis de bal na een vrije trap in zijn handen had. ,,Van de keeper mocht het. Ik heb het hem nog gevraagd”, haalde Linthorst het voorval terug.

Zo eindigde zijn eerste duel dit seizoen in de basis wel heel opmerkelijk. Want vlak voor zijn rode kaart versierde hij een strafschop waardoor AFC gelijk maakte (2-2). ,,Ik heb er maanden uitgelegen met een meniscusblessure. Het is lekker dat ik tegen De Treffers negentig minuten heb gespeeld.” Lachend: ,,Althans, bijna negentig minuten dan.”

Amateurvoetbal