Volledig scherm
Archiefbeeld van Elistha. © Marina Popova

Perfecte competitiestart voor MASV

Voorafgaand aan het duel tegen Elistha werd de vernieuwde accommodatie van MASV (zondag 4F) geopend door KNVB-bestuurslid Theo Aaldering en jeugdlid Dani van den Born. Voorzitter Eef Kasteel, de grote initiator achter alle veranderingen bij de volksclub, zag het allemaal tevreden aan. De thuisploeg trok het duel tussen de promovendi uit de 5e klasse F vanaf het begin af aan naar zich toe, 3-0.

Na een kwartiertje legde arbiter Beumer de bal op de stip, nadat Elistha-doelman Leon Leenders een overtreding had gemaakt op Angelo Siep. De laconieke elfmeter van Romario van Beek was echter een eenvoudige prooi voor doelman Leon Leenders.

In de slotminuut van de eerste helft kwam MASV alsnog op voorsprong. Verdediger Joshua Cortus schoot vanuit de kluts raak: 1-0. Ron Stoffelen, trainer van Elistha, baalde er van. ,,Daarmee geven we de wedstrijd weg. Met 0-0 bij rust was er van alles mogelijk geweest.''

Na de hervatting kropen de gasten iets meer uit hun schulp, maar kansen waren schaars. Een keer waren de gasten dreigend, maar de angel werd uit de aanval gehaald door een onterecht vlagsignaal. ,,Dat leek nergens op,'' oordeelde Stoffelen. In de slotfase liep de thuisploeg verder weg. Romario van Beek zorgde voor 2-0. In de slotminuut tekende invaller Michel Serfilia ook nog voor 3-0. Trainer Marcel Gerrist van MASV was dik tevreden. ,,We hebben weer eens de nul gehouden, dat doet me goed. Geen kans weggegeven en zelf genoeg mogelijkheden gehad. Dit is een prachtige dag voor MASV.''

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal