Volledig scherm
Archieffoto © iStock/ThinkStock

Peter Jansen (43) nieuwe trainer van SC Rheden

RHEDEN - SC Rheden heeft in Peter Jansen een opvolger gevonden voor de naar Saudi-Arabië vertrokken trainer Ron Olyslager. Jansen, woonachtig in Vorden, had afgelopen seizoen voor het derde jaar zondag-tweedeklasser Wijhe ‘92 onder zijn hoede.

Jansen is vooral in de Achterhoek en Twente een bekende trainer. De 43-jarige Vordenaar was vanaf 1997 achtereenvolgens hoofdtrainer van Vorden (1 jaar), Vios Beltrum (1 jaar), Neede (1 jaar), SC Enschede (1 jaar), WVC (3 jaar), Voorwaarts Twello (2 jaar), Lochem (6 jaar) en Wijhe ’92 (3 jaar).

Jansen had voor komend seizoen nog geen club. Door de goede contacten die Jansen had met Ron Olyslager, viel zijn naam bij Rheden. Na enkele gesprekken tussen leden van de technische commissie van SC Rheden en Jansen kwamen beide partijen tot een akkoord.

Rheden moest eind juni plotseling op zoek naar een nieuwe trainer, toen Olyslager inging op een aanbod om als keeperstrainer in dienst te treden bij Al Taawon, dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in de hoogste divisie in Saudi-Arabië. Darije Kalezic, oud-trainer van onder meer De Graafschap en Roda JC, is hoofdtrainer van Al-Taawon.

Amateurvoetbal