Volledig scherm
De selectie van Juliana'31 voor het afgelopen seizoen. © Do Visser/DG

Puntenaftrek dreigt voor Juliana’31 in derde divisie

MALDEN - Juliana’31 moet vrezen voor puntenaftrek. De Maldense club, als hoofdklassekampioen gepromoveerd naar de derde divisie, voldoet niet aan de licentie-eis om minstens drie contractspelers te hebben.

Juliana weigert ook aan die verplichting te voldoen, als enige club uit het verspreidingsgebied van De Gelderlander zo leert een rondgang langs de aankomende tweede- en derdedivisionisten.

„Het valt niet uit te leggen aan onze leden”, zegt voorzitter Martien te Riele van Juliana. „Het is een principekwestie. Wij zijn een amateurvereniging, hebben nog vijftig andere teams. Die zijn ons net zo veel waard.” Te Riele weet dat de sanctie mogelijk puntenaftrek is. „Het zij zo, als dit het beleid is van de KNVB.”

Accommodatie Jong De Graafschap
Clubs in de tweede en derde divisie moeten komend seizoen aan licentie-eisen voldoen. Jong De Graafschap, ook derde divisie, had een andere kwestie te tackelen. Het beloftenteam van de Doetinchemse profclub heeft geen eigen accommodatie. De club heeft na overleg met de KNVB besloten de thuiswedstrijden bij amateurclub GWVV in Varsselder te spelen.

Kunstgras FC Lienden
De eisen omtrent de accommodatie kunnen voor FC Lienden in de toekomst nog een probleem vormen. De voormalig amateurkampioen, die instroomt in de tweede divisie, voldoet wel aan alle voorwaarden, maar het kunstgrasveld is onderwerp van gesprek. De mat is goedgekeurd, maar Lienden gaat ervan uit dat het veld komend jaar vervangen moet worden. Probleem is dat de gemeente Buren geen geld wil investeren en de club er geen geld voor heeft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal