Volledig scherm
Voor het begin van de wedstrijd begroet een nog lachende Remko Bicentini de bondscoach van El Salvador, Carlos de los Cobos. © AFP

Remko Bicentini gelooft nog in kansen Curaçao

KINGSTON Remko Bicentini keek met gemengde gevoelens terug op de openingswedstrijd van Curaçao tegen El Salvador. Zijn ploeg verloor in Kingston (Jamaica) de eerste poulewedstrijd in de strijd om de Gold Cup met 1-0 van El Salvador. 

Dat was in de ogen van de bondscoach uit Wijchen vooral een onnodige nederlaag. ,,Omdat we in de eerste helft de bovenliggende partij waren. We hadden de controle, maar lieten twee goede kansen bij spelhervattingen onbenut. Een minuut voor het rustsignaal komen zij uit de omschakeling op 1-0. Dat had echt nooit mogen gebeuren’’, treurde Bicentini.

Hoewel Curaçao na rust geen uitgespeelde kansen meer kreeg, weigert Bicentini bij de pakken neer te zitten. ,,Wij zijn nog lang niet verloren. We vliegen nu naar Houston waar we vrijdag Honduras treffen. Ook een sterke tegenstander, maar als we ons normale niveau halen, kunnen we een goed resultaat halen. Het geloof is zeker niet weg.’’

Woensdag 26 juni speelt Curaçao de laatste poulewedstrijd in Los Angeles tegen Jamaica. De eerste twee gaan door naar de kwartfinales.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal