Volledig scherm
Appie Chaiat. foto Theo Kock

René Bot en Appie Chaiat naar FC Presikhaaf

ARNHEM - Oud-profvoetballers René Bot en Appie Chaiat hebben overschrijving aangevraagd naar amateurclub FC Presikhaaf in Arnhem. Als de KNVB de overschrijving goedkeurt, zijn de twee clublozen na de winterstop direct inzetbaar.

Trainer Dennis van Beukering bevestigt de overschrijvingen, maar houdt een slag om de arm. "Appie (ex-FC Utrecht, Volendam en AGOVV) is momenteel op proef bij een club in Oman. Als hij zijn profcarrière kan vervolgen, gaat dat natuurlijk voor. Mocht hij geen profclub vinden in de winterperiode, dan is hij bij ons van harte welkom."

Chaiat (28) en Bot (33) stonden eerder beiden onder contract van De Graafschap, net als Jhon van Beukering, assistent-trainer bij FC Presikhaaf en de broer van Dennis. "Appie en René zijn vrienden van de familie geworden. Beiden hebben in het verleden al meegetraind met FC Presikhaaf."

De komst van Bot is volgens Van Beukering zo goed als zeker. "Zijn profcarrière zit erop. Hij wil bij ons voor zijn plezier voetballen. Ik las dat Babberich ook in de race was, maar volgens mij was daar nooit sprake van."

Bot is nu spelersmakelaar en het is de vraag hoeveel tijd hij overhoudt om op het veld te staan. Van Beukering: "Hij moet wel regelmatig trainen. Anders kan ik het niet verkopen naar de groep toe. Maar ik weet zeker dat de jongens de komst van dit duo zouden toejuichen. Het is net als bij Theo Groeneveld, die eerder dit jaar naar ons toekwam. Dat is ook een persoonlijkheid."

FC Presikhaaf is koploper in de tweede klasse H. Promotie is het doel. Van Beukering, die een contract heeft tot de zomer van 2013, noemt de doelstelling realistisch. "Als je omhoog wil, moet je doorselecteren. Dat doen we dan ook."

Volledig scherm
Theo Vergeer (links) in Doetinchem bij de afscheidswedstrijd van zijn 'petekind' René Bot. archieffoto Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal