Volledig scherm
Vitesse'08-trainer Joop van den Ing kijkt, steunend op zijn krukken, naar zijn elftal. © Theo Peeters

Rood Wit ontslaat Evers en kaapt Van den Ing bij Heijen weg

GROESBEEK/HEIJEN - Joop van den Ing heeft gebroken met Heijen. De Groesbeekse coach zou na de zomer aan de slag gaan bij de Noord-Limburgse vijfdeklasser, maar geeft de voorkeur aan een avontuur bij Rood Wit. Bij de Groesbeekse tweedeklasser volgt de 50-jarige Van den Ing de deze week ontslagen Henk Evers op.

Die Wijchense coach, voorheen onder meer werkzaam bij Volharding, was pas bezig aan zijn eerste jaar bij Rood Wit. De club rekende hem de degradatie uit de eerste klasse zwaar aan en gooide hem ondanks een doorlopend contract op straat. Evers had begin dit kalenderjaar zijn contract namelijk met een seizoen verlengd. Op dat moment stond Rood Wit nog in de middenmoot van de eerste klasse.

Van den Ing was de laatste vier jaar werkzaam bij Vitesse'08. Met de Gennepse formatie werd hij vorig seizoen kampioen van de vierde klasse G. De oud-speler van De Treffers zou op sportpark De Heikamp het stokje overnemen van John Janssen, maar omdat Van den Ing zijn contract verscheurde moet Heijen in allerijl op zoek naar een nieuwe trainer.

Amateurvoetbal