Volledig scherm
Jo van Huet © Theo Kock

Rouw in plaats van voetbal bij Jonge Kracht

HUISSEN - De wedstrijd Blauw Wit tegen Jonge Kracht in de derde klasse D van het zondagvoetbal is afgelast. De Huissense ploeg had daarom verzocht wegens het plotselinge overlijden van Jo van Huet, de trainer van het tweede elftal.

Het eerste elftal van Jonge Kracht hoorde het trieste nieuws tijdens de wedstrijdbespreking. Training Barry Heijse: "We hadden wel gehoord dat Jo een hartstilstand had gehad en naar het ziekenhuis was gebracht. En ook dat de wedstrijd van het tweede daarom niet was doorgegaan. Maar toen ik de groep naar binnen had geroepen kwam het bericht dat hij was overleden. We zaten er compleet doorheen en hebben direct besloten dat we niet konden voetballen. Meteen Blauw Wit en de KNVB in kennis gebracht en die hebben meteen alle medewerking verleend. Als je zoiets hoort, weet je weer hoe betrekkelijk het voetbal is."

De 61-jarige Van Huet was aan zijn tweede seizoen in Huissen bezig. Heijse: "Hij lag uitstekend in de vereniging. Hij had ook al bijgetekend voor een derde jaar. In de Liemers is zijn naam een begrip en hij was hard op weg dat ook in Huissen te worden. We zullen hem missen."

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal