Volledig scherm
Rutger Worm is bij RKHVV dit seizoen aanvoerder, net als in zijn drie seizoenen bij DFS in Opheusden. © Fons Sluiter

Rutger Worm beëindigt voetbalcarrière

NIJMEGEN - Oud-profvoetballer Rutger Worm (33) zet na dit seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière. De Nijmegenaar speelt in het shirt van zijn huidige club RKHVV zijn laatste wedstrijden in de hoofdklasse A zondag. Hij sluit volgend seizoen aan bij DFS, waar hij assistent wordt van hoofdtrainer Arno Arts.

Worm begon op zijn zesde in de jeugd van Quick 1888 met voetballen en speelde daarna in de jeugd van Vitesse en NEC. In Nijmegen debuteerde Worm in het seizoen 2004/2005 in de hoofdmacht, toen nog in de eredivisie. Een jaar later - op zijn 19e - maakte hij naar eigen zeggen het belangrijkste doelpunt in zijn carrière; de 1-0 tegen rivaal Vitesse. Het bleek het winnende doelpunt. In 2008 speelde Worm met NEC in de UEFA Cup. 

Na zeven seizoenen in het eerste van NEC verkaste de aanvaller naar Australië, waar hij twee jaar speelde voor Melbourne Heart. Via FC Emmen (2012/2013) en het Thaise Chiangria United (2013), sloot Worm in 2015 zijn profcarrière af in de eerste divisie bij Achilles’29 en vond hij onderdak bij de amateurs van DFS in Opheusden. Daar voetbalde hij tot de zomer van 2018, toen hij overstapte naar RKHVV. Na één seizoen in Huissen besluit Worm om - vanwege fysieke ongemakken - zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

Volledig scherm
Rutger Worm in actie namens NEC tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tegen het Duitse Hamburger SV, in het seizoen 2008/2009.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal