Volledig scherm
© DG

SC Veluwezoom (za) vermorzelt buurman VVO

VELP/ROZENDAAL - SC Veluwezoom wordt door een klinkende 5-1 zege op buurman VVO vrijwel zeker groepswinnaar in het districtsbekertoernooi. Alleen bij een grote nederlaag in de laatste wedstrijd ( op 6 september) tegen vijfdeklasser SC EDS gaat de groepswinst alsnog naar VVO.

De ploeg van trainer Jhon van Beukering was zaterdagavond na rust (0-1 voor VVO) oppermachtig in de burenstrijd. Mede door een rode kaart voor VVO-keeper Sander van der Meij, vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler, kon de thuisploeg uitlopen naar een riante 5-1 zege.

Ali Edan maakte in de tweede helft de openingstreffer van Selim Guzelyurt ongedaan. Daarna zorgden Mike Hieltjes, opnieuw Edan, Rifat Bugdayci en Nehkomi Veldt voor de gunstige uitgangspositie op een vervolg in het bekertoernooi.

ESA klopte GVA met 2-0, maar is na de eerdere nederlaag tegen Eldenia (0-1) uitgeschakeld. Vorig jaar haalden de Arnhemse zaterdagderdeklasser nog de kwartfinale in het bekertoernooi.

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong door een mooie treffer van het talent Roy Wittens. Daarna verzuimde ESA de score te vergroten.

Pas ver in de tweede helft besliste invaller Nathan van Arneman het duel. Na een uitstekende combinatie met Tom Titarsolej schoot Van Arneman van dichtbij hard raak

Amateurvoetbal