Volledig scherm

Scheidsrechter geslagen bij Arnhems voetbalduel

ARNHEM - Scheidsrechter Rob Oldenhave uit Velp is dinsdagavond bij een oefenwedstrijd tussen de amateurvoetbalclubs MASV en De Paasberg uit Arnhem geslagen door een speler van de thuisclub. Het incident op het Arnhemse sportpark Malburgen-West werd ingeleid door een niet gegeven strafschop.

De 27-jarige speler protesteerde heftig en gebruikte daarbij het woord kanker. Na een rode kaart ging hij door het lint. Ploeggenoten probeerden hem vergeefs in bedwang te houden. De scheidrechter liet woensdag weten geen ernstige verwondingen te hebben. Het bestuur van voetbalclub MASV zal de 27-jarige speler, van Marokkaanse komaf, een aangetekende brief sturen dat hij niet meer welkom is. Ook wordt bij de politie een straatverbod aangevraagd en wordt aan de leden royement van de speler voorgedragen.

Voetbalclub MASV was al voorwaardelijk uit de competitie genomen door de tuchtcommisie en vreest dat die straf nu onvoorwaardelijk wordt. Voorzitter Ben de Ridder van de Arnhemse club zegt 'elke straf te accepteren'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal