Volledig scherm
SDOO-voorzitter Ton Jansen (midden) is blij met het nieuwe scorebord. Het bord werd voor het eerst gebruikt bij de wedstrijd SDOO-OVC'85. Foto: Eddie de Bruijn

SDOO en OVC'85 houden elkaar in evenwicht

HETEREN - De seizoensopening begon voor het Heterense SDOO zondag met een remise. Het duel uit de vierde klasse F tegen OVC’85 eindigde in 1-1. Daarmee kreeg de ploeg uit Oosterbeek te weinig, omdat na het doelpunt van Ampa van der Drift ten onrechte werd afgekeurd wegens handspel.

SDOO nam de eerste helft het initiatief. Emile Lieuwen schoot de bal van 40 meter over goalie Rene Gerrist, maar ook over het doel. Even later, na een half uur spelen, was het wel raak. Anthony Polman gaf een voorzet die door OVC-speler Joep Remmerswaal in eigen doel werd geschoten: 1-0.

Kort voor rust stond de 1-1 eindstand al op het nieuwe scorebord op sportpark Bretagne. Richard Jansen schoot snoeihard de gelijkmaker binnen.

Na een uur leken de bezoekers op voorsprong te komen door Ampa van der Drift. Maar de treffer werd door arbiter Marco Daemen onterecht afgekeurd.

Amateurvoetbal