Volledig scherm
Union niet sterk genoeg tegen SDOUC. Beeld uit eerder duel tussen SDOUC en Union in de nacompetitie. Archieffoto Bart Harmsen

SDOUC blijft na slopende verlenging tweedeklasser

ULFT - Er was een verlenging voor nodig en het kostte bloed, zweet en tranen, maar SDOUC speelt ook komend seizoen in de tweede klasse. Na 90 minuten stond de Ulftse ploeg met 1-2 achter tegen Union, de tegenstander die een week eerder in Malden met 0-1 werd verslagen. In de verlenging die zodoende nodig was, kopte de kleine Enes Yilmaz de beslissende 2-2 binnen.

De voorsprong waarvoor SDOUC tijdens het eerste duel zo hard had gewerkt, was op sportpark de IJsselweide al na negen minuten ongedaan gemaakt: Union-topscorer Siemen van Straaten tikte de 0-1 achter doelman Bram Wolters. Een kwartier later knikte Thijs Bruntink uit een hoekschop de 1-1 binnen en lange tijd leek dat genoeg voor lijfsbehoud. Tot invaller Joeri Broeders in de 86ste minuut na een scrimmage de 1-2 aantekende en beide teams in de Ulftse hitte veroordeeld waren tot nog eens tweemaal een kwartier. Daarin werd de kleine Yilmaz de grote man voor SDOUC.

Amateurvoetbal