Volledig scherm
SC Bemmel-speler Tim Vonk viert de 0-2. © Pro Shots

Sportclub Bemmel opgelucht na eerste zege

NIJVERDAL - Sportclub Bemmel is de competitie in de eerste klasse E zaterdagavond in Nijverdal goed begonnen. De ploeg van coach Stefan Muller versloeg De Zweef met 2-0 (1-0). Vorig seizoen openden de Betuwnaren de competitie ook al in Nijverdal en kreeg toen nog met 3-0 op de broek.


Dat laatste waren de bezoekers niet vergeten. Bemmel startte goed en kwam na 21 minuten via een ingestudeerde corner via Dick Hendriks op 1-0. Het enige wat Muller zijn ploeg kon verwijten is dat die niet doordrukte.

In de tweede helft kwam Bemmel namelijk vrijwel niet onder de druk van De Zweef uit, al leverde dat geen uitgespeelde kansen voor de thuisploeg op. In blessuretijd kreeg de van De Bataven teruggekeerde Tim Vonk daarom de mogelijkheid om zijn ploeg op 2-0 te zetten en hij faalde niet.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal