Volledig scherm
AVW'66-aanvoerder Mick Steenvoorden zet Maarten Berendsen van Sprinkhanen (15) van de bal. Foto: Bart Harmsen

Sprinkhanen is maatje te klein voor AVW’66

NIEUW-DIJK - AVW’66 heeft goede zaken gedaan in poule 64 van de districtsbeker Oost. De derdeklasser uit Westervoort was dinsdagavond met 0-4 te sterk voor vierdeklasser Sprinkhanen.

De bezoekers legden op sportpark De Meikamer in Nieuw-Dijk in de openingsfase al de basis voor de overwinning. Mark Schulte opende na zeven minuten de score na een vloeiende aanval over de rechterkant. Kevin Lo-Sie-Sen schoot vijf minuten later de 0-2 op het bord. Sprinkhanen-aanvoerder Sjoerd Duis was even later dicht bij de aansluitingstreffer, maar had pech in de afronding.

De Nieuw-Dijkers probeerden er na rust nog iets van te maken, maar kregen al snel de 0-3 om de oren. Jurre Goedhart zette de treffer op zijn naam. Acht minuten voor tijd maakte Schulte er op fraaie wijze 0-4 van.

AVW is na twee pouleduels koploper met zes punten. Zaterdag kunnen de Westervoorters zich in de thuiswedstrijd tegen Elsweide verzekeren van de volgende ronde.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal