Volledig scherm

SSS'18 ontsnapt tegen tiental Volharding

OVERLOON - Frits Lucassen zorgde zaterdagavond voor opluchting bij SSS'18 in de eerste derby ooit in de eerste klasse tegen Volharding. De vleugelspits van de Overloonse formatie maakte in de 87ste op fraaie wijze de 2-2, tegen een tiental van de Vierlingsbeekse rivaal.

In de zestiende minuut kreeg Koen Verlinden de eerste kans. De schaduwspits van SSS faalde oog in oog met doelman Job Vullings nadat hij Volharding-verdediger Tom Kessels eruit liep. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een schot van Volharding-aanvoerder Jip Verstegen kwam na een redding van SSS-keeper Kevin van den Berg voor de voeten van Marck Blenckers, die de Vierlingsbeekse fans in extase bracht: 0-1.

Volharding controleerde na de openingstreffer. De gasten combineerden makkelijker dan SSS. Toch was het de thuisploeg die scoorde. Kort nadat Bas Joosten vanaf de rand van het strafschopgebied de bal net naast schoof, tekende Paul Janssen voor de gelijkmaker. De middenvelder benutte een makkelijk gegeven strafschop, na een overtreding van Kessels op Joosten.

Net na rust waren er twee kansen: Volharding-spits Marc van Rens raakte de bal verkeerd, Frits Lucassen punterde net naast. Na een uur moest Volharding met tien man verder na de tweede gele kaart van Tom Kessels, een van de twee nieuwelingen bij de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen. SSS profiteerde bijna meteen van de man meer. Vullings tikte de vrije trap van Verlinden echter uit de hoek.

Verrassend genoeg kwam het ondertal van Volharding op voorsprong bij de eerste de beste uitbraak. Met een curieuze goal overigens: na een schot van invaller Rick Tissen op de paal werkte SSS-linksback Cas Rutten de bal onder druk van Tim Brouwer in eigen doel: 1-2.

Door de krulbal van Lucassen in de kruising ontsnapte SSS.

De Gelderlander Het Moment

Amateurvoetbal