Volledig scherm

Stekker per direct uit VVA'71

ACHTERBERG - Voetbalclub VVA'71 is donderdag definitief failliet verklaard. Dat betekent dat er per direct niet meer wordt gevoetbald in Achterberg, al zijn er plannen om een nieuwe club op te richten.

De financiële problemen zijn niet meer op te lossen op sportpark De Meent. Eind november kreeg VVA'71 al uitstel van betaling van de rechtbank in Utrecht. De club kampte met een enorme belastingschuld van naar verluidt 80.000 euro.
"De voetbalclub VVA'71 wordt volgende week officieel failliet verklaard", zegt vicevoorzitter Walther Veltman. „Er zullen misschien wel nieuwe initiatieven komen, maar van een doorstart zal geen sprake zijn. De teleurstelling is natuurlijk groot. Helaas was het niet mogelijk om tot een compromis te komen met onze grootste schuldeiser, de belastingdienst."

Niet in orde
Vorig seizoen stak de malheur de kop op bij de hoofdklasser, mede omdat de voetbalstichting van de club spelers niet meer kon betalen vanwege een naheffing van de fiscus. De hele vereniging kwam vervolgens in gevaar.
„De administratie van de hele vereniging was niet op orde", wil Veltman benadrukken. „De laatste jaren leek het weer de goede kant op te gaan. Tot november vorig jaar had ik goede hoop dat we eruit zouden komen met de belastingdienst. Totdat de fiscus dieper ging graven en die naheffingsaanslagen van 2009 kwamen."

Spelers
De bewindvoerder zag geen andere uitweg meer dan het laten uitspreken van het faillissement. De spelers van het eerste elftal werden donderdag rond het middaguur geïnformeerd. Zij kunnen op zoek naar een nieuwe club. De overige leden werden later donderdag ingelicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal