Volledig scherm
Jan-Willem Stronks. © Nico Brekelmans/Pro Shots

Stronks hervat groepstraining bij De Treffers

GROESBEEK - Jan-Willem Stronks heeft het einde van de revalidatie na een zware knieblessure in zicht. De linkervleugelverdediger uit Aalten hervatte maandag de groepstraining bij De Treffers. De oud-speler van De Graafschap hoopt begin oktober zijn eerste speelminuten te maken.

Iets meer dan een jaar geleden scheurde Stronks de voorste kruisband van zijn linkerknie af, in het KNVB-bekerduel met Harkemase Boys.

,,Mijn revalidatie heeft langer geduurd dan verwacht. Het is sowieso een rotblessure. Het herstelproces is zwaar. Je komt niet zomaar terug op je oude niveau", zegt hij. ,,Daarnaast heb ik ook nog een terugslag gehad na drie maanden. Ik trainde te snel met zware gewichten. Mijn spieren konden dat niet aan.”

Stronks bekijkt het duel met GVVV (zaterdag, 18.00 uur) nog vanaf de kant. Net als centrale verdediger Joris Janssen, die vorige week tegen Spakenburg met een hamstringblessure uitviel. Ook middenvelder Robin Janssen ontbreekt bij De Treffers. Hij zit bij de Paralympische Spelen met het CP-team.

Amateurvoetbal