Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

SVHA de sterkste in bekerderby tegen Valburg

VALBURG - SVHA won zondag in de eerste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi overtuigend van thuisploeg SC Valburg: 2-4 (1-2).

SVHA kwam door Loay Saleh, de broer van aanvoerder Ali, al snel op 0-1. Pim Weijs maakte met een kopbal nog wel gelijk, maar Pieter Mantel zorgde ervoor dat de ploeg van coach Henk Stuivenberg met een voorsprong ging rusten (1-2). In de tweede helft liep SVHA door opnieuw Loay Saleh en Tymen van der Kolk uit naar 1-4, waarna Luuk Janssen nog een strafschop voor Valburg benutte.
Stuivenberg was tevreden over het spel van zijn ploeg, maar vond dat zijn spelers wel veel kansen misten. "We hadden het eerder kunnen afmaken en vooral tegen het einde van de wedstrijd werd het wat slordig. Toch hebben we na het vorige seizoen opnieuw stappen gezet. Ik denk dat we met deze selectie, die nog niet eens compleet is, in de competitie wel voor een prijs kunnen gaan spelen."

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal