Volledig scherm
© Pro Shots

TEC lijdt schipbreuk in Katwijk

KATWIJK - TEC heeft zaterdagavond de openingswedstrijd in de tweede divisie verloren. De Tielse ploeg van coach Frits van den Berk moest de punten laten aan Katwijk: 3-1.

Mike van der Ban van Katwijk kopte na een klein half uur zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. De van Koninklijke HFC overgekomen spits deed dat in buitenspelpositie.

Vier minuten voor rust werd TEC al in een kansloze positie gemanoeuvreerd. In het linker verdedigingsblok viel een gat. Jos Peltzer kon dat niet meer dicht lopen. Donny van Oijen had op snelheid een vrij veld en legde keurig af op de meegelopen Van der Ban. Deze haalde doeltreffend uit: 2-0.

Sven van Ingen en Jip Bartels kwamen voor Jos Peltzer en Walter Kiomegni. Kiomegni speelde na een vroege gele kaart al enkele malen met vuur.

Door met drie verdedigers te spelen gaf TEC achterin wel meer ruimte weg. Vier minuten na rust had dat al fataal kunnen zijn. Steven Sanchez Angulo snelde alleen op Van der Sman af, die in de een op een situatie keurig overeind bleef.

De definitieve beslissing viel een kwartier voor tijd. Een slap schot van Van Oijen kwam ongelukkig bij Marciano Mengerink terecht. Deze omspeelde de Tielse doelman en schoof de bal in het lege doel: 3-0.

TEC redde in de slotfase de eer. Michiel van Dam maakte op de rand van het strafschopgebied een overtreding op Van Ingen. De Katwijker kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Randel Shakison krulde de vrije trap fraai achter Katwijk-doelman Mark de Vries: 3-1.

Amateurvoetbal