Volledig scherm
© Pro Shots

TEC pakt in eigen huis punt tegen Jong Sparta

TIEL - TEC heeft in de tweede divisie een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. Na een spannende wedstrijd, waarin TEC vlak voor rust en vlak voor tijd scoorde werd het 2-2.

Het piepjonge Sparta bleef in Tiel sterk op de been. Het technisch vaardige team kon na afloop wijzen op een flink aantal kansen, waarvan er slechts twee werden benut. TEC knokte keihard voor een goed resultaat en werd daar met het gelijke spel ook voor beloond.

Al na tien minuten had doelman Sebastiaan van der Sman een uitmuntende redding nodig op een schot van Abdul Bal Kamara in de bovenhoek. Een schot van Lovette Felicia werd met de benen gekeerd door de keeper.

Felicia raakte nog eens de lat, waarna de rebound via TEC-er Aki Takasawa nog eens op de lat ging. Twee minuten later was het wel raak. Felicia schoot hoog diagonaal raak: 0-1. In de slotseconden van de eerste helft speelde Kay Huijgens zich vrij. Zijn voorzet werd door Wimilio Vink ingekopt: 1-1.

Van der Sman had zijn beste redding kort na rust. Felicia speelde zich op snelheid vrij en zette Ugur Altintas op vier meter vrij voor het doel. De doelman gooide zich in de baan van het schot en hield TEC overeind.

Pech had Vink, toen hij door Huijgens vrij werd gespeeld. Zijn schot passeerde wel doelman Ricardo Kieboom, maar werd door Bal Kamara van de lijn gehaald. Invaller Ragnar Ache van Jong Sparta stond nog geen tien seconden in het veld, toen hij vrij voor Van der Sman kon uithalen: 1-2.

Het duurde tot de laatste minuut voordat TEC deze treffer goed kon maken. Een hoekschop van Vink werd door invaller Sven van Ingen bij de eerste paal ingekopt: 2-2.

Amateurvoetbal