Volledig scherm
TEC viert de 0-1 van Serhat Koc. © Ed van Alem

TEC promoveert naar tweede divisie

CUIJK - TEC keert na één jaar afwezigheid terug in de tweede divisie. De Tielse ploeg stelde de promotie dankzij een 0-4 zege bij JVC Cuijk veilig.

Van JVC Cuijk - de nummer veertien van de ranglijst - had TEC maar weinig te duchten. Al na vijf minuten ging de bal op de stip nadat JVC Cuijk-doelman Dani Centen Nick Hak onderuit haalde. Serhat Koc benutte de toegekende strafschop: 0-1. Daarna schopte JVC Cuijk er flink op los en uitte het de frustraties richting de scheidsrechter; van goed voetbal was maar weinig sprake. 

TEC bleef bij de les en liep op slag van rust uit naar 0-2. Kort nadat aan de andere kant nog een doelpunt van JVC Cuijk wegens buitenspel was afgekeurd, scoorde Robby Holder aan de andere kant. Hij tikte een voorzet van Koc binnen.

Na de 0-3 van Matthieu van den Assem (59ste minuut) leek JVC Cuijk te gaan staken en werd er eigenlijk een half uur lang campingvoetbal voorgeschoteld. TEC tikte de bal van links naar rechts; JVC Cuijk hobbelde er maar wat achteraan. Vijf minuten voor tijd pikte ook Hak nog zijn doelpunt mee: 0-4. 

Ondertussen werd langs de zijlijn de kurk al van de fles champagne afgetrokken. Toen de arbiter voor het laatst op zijn fluit blies, kon het Tielse feestje écht beginnen. Volgend seizoen speelt de Tielse club weer in de tweede divisie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal