Volledig scherm
Sebastiaan van der Sman keept volgend seizoen bij TEC. Foto: Hans Broekhuizen/DG

TEC versterkt zich met drie spelers

TIEL - De zondagtak van TEC heeft zich voor komend seizoen versterkt met drie nieuwe spelers. Doelman Sebastiaan van der Sman en Gregory Viereck komen over van Jong Vitesse, terwijl Jip Bartels de overstap maakt van de beloften van FC Utrecht.

Van der Sman (24) is na de zomer de vervanger van Jan Schimmel, die vertrekt naar topklasser FC Lienden. Bij de Arnhemse eredivisionist was hij de afgelopen jaren derde doelman.

Viereck is een speler die bij de Tielenaren, vanaf komend seizoen actief in de eerste klasse van het zondagvoetbal Zuid 1, de hele rechterkant kan bestrijken. In oefenwedstrijden kwam hij bij TEC zowel als rechtsback als rechtervleugelaanvaller in actie. Het 20-jarige talent traint al het hele seizoen mee in Tiel. Doordat hij te laat overschrijving had aangevraagd, mocht hij dit seizoen nog niet in competitieverband spelen voor TEC.

De derde versterking, Bartels, komt over van Jong FC Utrecht. De 23-jarige aanvaller speede in het verleden voor de jeugdopleiding van Ajax, maar na een aantal knieblessures kwam hij bij Utrecht terecht.

Naast Schimmel neemt ook Albert van Velsen afscheid bij TEC. De routinier stopt met voetballen. Verder blijft de selectie van de Tielenaren intact.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal