Volledig scherm
DOVO-trainer Gert Kruys. © Archieffoto Proshots

Teleurstellende nederlaag voor DOVO in eigen huis

VEENENDAAL - Na de goede competitieopening in de Hoofdklasse B met uitwinst bij Sparta Nijkerk (1-3) kreeg DOVO op het eigen Panhuis een bittere pil te slikken. Het bezoekende Eemdijk ging na negentig minuten terug met een 0-1 winst naar de boorden van het IJsselmeer.

DOVO begon voortvarend met vier hoekschoppen in het eerste kwartier. In alle gevallen was de bal een prooi voor de handen van doelman Gerben Jan Ruizendaal (ex-DOVO). Vervolgens raakte de ploeg van de Utrechtse trainer het initiatief kwijt. Na een half uur scoorde Jasper Bolland met een fraaie dropkick de 0-1 voor de bezoekers. DOVO ging mee met het spel van Eemdijk en was niet in staat gevaar te stichten voor het vijandelijke doel.

Ook na de hervatting hetzelfde beeld. Pas in de 81ste minuut ging het eerste schot van invaller Leon Toonen richting Ruizendaal. In de blessuretijd schoot Adil Mahdadi uit een hoekschop de bal nog op de lat.

"Een teleurstellend resultaat na vorige week. We speelden niet zoals het moet en gingen ten onder aan het fysiek en strijdlust van Eemdijk’’, stelde trainer Gert Kruys na afloop vast.

Amateurvoetbal