Volledig scherm
© Ed van Alem

Telstar schakelt JVC Cuijk uit in KNVB-beker

CUIJK - Het is JVC Cuijk niet gelukt om de tweede ronde van de landelijke KNVB-beker te bereiken. De Brabantse derdedivisionist verloor dinsdagavond in eigen huis van profclub Telstar: 1-3.

De ploeg van trainer Ruud Kaiser verspeelde de kansen op de volgende ronde in de eerste helft. JVC was weliswaar niet eens zo heel veel minder dan Telstar, maar was niet opgewassen tegen de efficiëntie van de eerstedivisionist uit Velsen-Zuid. Twee halve kansen waren voor de bezoekers voldoende om met een 2-0 voorsprong de rust in te gaan.

Vrije trap
Na krap een kwartier spelen haalde JVC-aanvoerder Jorrit Ritzen Telstar-speler Liban Abdulahi neer op de rand van het strafschopgebied. Ritzen kreeg geel, Moammed Ajnana schoot de vrije trap, licht van richting veranderd door een Cuijks been, laag in de linkerhoek raak (0-1). Iets meer dan vijf minuten voor rust keerde JVC-keeper Bart Tinus een hard schot van Toine van Huizen, maar was hij op de rebound van Denis Mahmudov kansloos (0-2).

Blessuretijd
In de tweede helft speelde JVC sterk en was de ploeg de bovenliggende partij. Na ruim een uur spelen scoorde Ritzen: hij kopte een corner knap raak (1-2). Alhoewel Telstar ook nog een paar keer gevaarlijk was, hadden De Cuijkenaren daarna tot aan aan de 1-3 van Abdulahi, diep in blessuretijd, zicht op verlenging.

Volledig scherm
Archieffoto JVC Cuijk (rood) © Ed van Alem

Amateurvoetbal