Volledig scherm
Rob Zegers op archiefbeeld. foto Eveline van Elk

Terug, met dank aan z'n Bobby Haarms

CUIJK - Qua conditie zit Rob Zegers op negentig procent, maar hij is al enorm waardevol voor JVC Cuijk. „We zullen ons moeten schamen wanneer we de Topklasse niet halen.”


Twee competitieduels. Drie assists en een halve. Een doelpunt. Rob Zegers (29)is sterk bezig in zijn eerste seizoen bij koploper JVC Cuijk. Niet in exacte cijfers te meten is de inbreng van de inwoner van Horst die als zesjarige met voetballen begon bij Excellent in Oploo. Zegers is een winnaar, brengt rust in het spel en is het brein van de ploeg.

Zegers komt dit seizoen van ver. Na een conflict stapte Zegers afgelopen competitie op bij De Treffers. Clubloos heeft hij zijn conditie op peil proberen te houden op het sportpark van Excellent. ,,In de voorbereiding bij JVC was het weer even wennen, ook al heb ik een half jaar lang met mijn vader Jos getraind. Mijn eigen Bobby Haarms heeft me helemaal afgepeigerd. Ik was op Het Domein op avonden wanneer er geen trainingen waren of op zaterdag. Als ik niets gedaan had, was het niet goed gekomen. In juli heb ik tegen NEC een uur gespeeld en tegen RKC een helft. Dat was meer dan genoeg. De dagen erna had ik behoorlijk veel last van spierpijn. Op het eind van de voorbereiding ben ik steeds sterker geworden, qua conditie zit ik nu op negentig procent. Ik ben op de goede weg."

Zegers is een voetbaldier. Zo gauw hij lid kon worden van Excellent, meldde hij zich aan. "Als zesjarige. Toen was voetbal leuk. Je hoefde nergens aan te denken. Je wist niet eens wat buitenspel was. Ik heb twee jaar bij Excellent gespeeld. Daarna ben ik naar Volharding gegaan omdat ik bij Excellent met jongens zou moeten voetballen die drie of vier jaar ouder waren dan ik, want er was toen niet zoveel jeugd bij Excellent. Dat is nu gelukkig anders. Excellent is een echte dorpsclub met veel jeugdleden. Daar kun je alleen maar respect voor hebben. Ik ben nog steeds lid van Excellent. Het is heel mooi wat die club presteert. Met mijn vader die voorzitter van Excellent is geweest, praat ik vaak over de club. En als ze vragen of ik een training wil geven aan de jeugd, dan doe ik dat graag."

In het jubileumboek van Excellent, dat dit weekend zijn vijftigjarig bestaan viert, staat PSV-supporter Zegers afgebeeld in een shirt van Ajax. "Die foto is gemaakt toen ik elf jaar was. Ik zat tijdens een instuif van Ajax bij de laatste tien."

Niet veel later voetbalt Zegers in de jeugd van PSV. Dat deed hij vier jaar. Onder meer met Jurgen Colin. ,,Van mijn lichting zijn er niet veel echt doorgebroken. Waarschijnlijk waren we niet goed genoeg. Bij VVV heb ik twee jaar in de A gespeeld en vijf jaar in het eerste. Dat was een mooie tijd. Leven als profvoetballer is fantastisch. Lekker de hele dag doen wat je leuk vindt. Ik speelde toen vooral op het middenveld. Daar heb ik nog met Pol van Boekel gevoetbald. Daarna heb ik vijf leuke jaren bij De Treffers gehad. Aan het laatste jaar wil ik geen woorden meer vuil maken."

JVC is in de ogen van Zegers een gemoedelijke club. ,,Ik kwam er veel bekenden tegen. Met Daniel Voigt en Dennis Schouten heb ik bijvoorbeeld bij PSV in de jeugd gespeeld. We hebben een leuke groep, met veel goede mensen erom heen. Alles is prima geregeld. Er zit veel ervaring in de selectie. In elke linie heeft JVC veel kwaliteit lopen. En we hebben veel kwaliteit achter de hand. Dat is hard nodig, want het is een belangrijk jaar. We willen graag naar de Topklasse, want als voetballer wil je op het hoogste niveau spelen. We zullen ons moeten schamen wanneer we de Topklasse niet halen."

JVC won de eerste twee duels. Dit weekend wacht een zwaar duel. Uit tegen medekoploper Dijkse Boys. ,,Het wordt zondag heel lastig. Dijkse Boys heeft zich ook goed versterkt en is dit jaar met Gemert en Baronie onze sterkste tegenstander. EVV is een gevaarlijke outsider. Als je wint van Dijkse Boys, sta je er goed voor. Verlies je, dan is er werk aan de winkel. Het is belangrijk dat we nu al zes punten hebben. Als we al punten hadden laten liggen, ging je toch met een ander gevoel naar Dijkse Boys dan nu. Een gelijkspel zou al mooi zijn."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal