Volledig scherm
De Bataven-speler Tim Konings legt zijn gekwetste rechtervoet te ruste.foto Jurriaan Balke/Fotopersburo van de Meulenhof BV

Tim Konings loopt apotheose mis

GENDT / VELDHOVEN - Uitgerekend nu het er om gaat spannen, weigert zijn lichaam dienst. Tim Konings moet de seizoensapotheose in de hoofdklasse C noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Door een gebroken middenvoetsbeentje kan de 23-jarige verdediger van De Bataven vroegtijdig met zomervakantie.


Eigenlijk gaat het om een scheurtje in zijn rechtervoet, opgelopen in de wedstrijd van zondag tegen De Treffers. Het was wat je noemt een pechdag voor de Gendtse degradatiekandidaat. Niet alleen verloren Konings cum suis met 4-1, maar voor rust raakten ook zijn ploeggenoten Luc Kipmulder en Twan Derksen behoorlijk geblesseerd.

De manier waarop dat bij Konings gebeurde, was tekenend voor hoe de sterren stonden. "Nogal lullig" , zegt de speler. "Ik sprong omhoog en kwam een beetje op de zijkant van mijn voet neer. Ik heb nog even doorgelopen, maar het was duidelijk dat het niet meer ging. Aan de zijlijn kreeg ik in de gaten dat het wel ernstig kon zijn, want ik kreeg mijn schoen niet meer aan. Zijn we meteen naar het ziekenhuis gegaan voor foto's. En nu zit mijn voet in het gips."

Het gevolg daarvan is dat Konings de ontknoping van de competitie, waarin De Bataven nog behoorlijk wat punten moet verzamelen om degradatie te voorkomen, hoogst waarschijnlijk zal moeten missen. "Dat zit er wel in. Ik moet deze week met mijn voet omhoog. Volgende week wordt er opnieuw een foto gemaakt om te kijken of de voet voldoende genezen is om er loopgips om te doen. Als dat zo is, zal ik daar nog een week of vier, vijf mee moeten lopen."

"En dat is het gunstigste geval. Als we in de nacompetitie terecht zouden komen, heb ik nog een kleine kans om te spelen, maar ga er maar van uit dat ze het zonder mij moeten doen. Enorm balen. Ik zou graag mijn steentje bijdragen om het tij te keren.Maar dat zit er niet in."

Konings zal gemist worden, want hij heeft zich in zijn eerste Gendtse jaar meteen tot een vaste kracht ontwikkeld. De van Deurne afkomstige speler miste maar één wedstrijd door een enkelblessure en trainer Ronald Grotenbreg gunde hem altijd een basisplaats. Een steunpilaar, dus. "Nou, dat weet ik niet", is Konings bescheiden. "Wat ik wel weet is dat ik altijd mijn best doe. En het zit in me om van de anderen ook meer inzet te vragen. Maar de inzet is dit jaar het probleem niet. We hebben allemaal wat voor elkaar over. Het grootste probleem is dat we te weinig scoren. En als de ballen er niet invliegen, komen ze net zo hard weer terug."

Konings is een van de vele spelers bij De Bataven met een BVO-verleden. De geboren Brabander speelde zeven jaar in de jeugdopleiding van PSV. " Toen ik van de D- naar de C-jeugd ging, ben ik gescout", zo kijkt hij terug op die periode. "Tot mijn eigen verbazing, want ik keek juist heel erg op tegen de goede voetballers en deed enorm mijn best om ook zo goed te worden. Maar ik ben er zeven jaar gebleven. Het was een sterke lichting met spelers als Ibrahim Afellay en Otman Bakkal. Maar in de A-jeugd kwamen er een hoop spelers van buiten bij en belandde ik op de bank. Daar had ik geen zin in. Ben ik naar Helmond Sport gegaan, maar dat werd door blessures ook niks."

Konings vond het plezier weer terug bij Deurne. Met die club werd hij kampioen in de eerste klasse en het jaar erop meteen ook maar kampioen van de hoofdklasse B. Hij vertrok desondanks naar De Bataven, omdat hij in Nijmegen studeert en het reizen vanuit zijn woonplaats Veldhoven zat werd. Ook al omdat zijn reismaatje Ruben van de Water al een jaar eerder naar Gendt vertrok. "Via Ruben ben ik ook hier terecht gekomen", zegt Konings. "Ik had goede verhalen gehoord over De Bataven. En die kloppen. Alleen wat de resultaten betreft is het hier wat minder. Verder is het helemaal een club voor mij. Ik ben een Brabander dus ik hou van gezelligheid. Daarom blijf ik hier ook spelen, degradatie of niet."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal