SSS'18-aanvaller Bas Joosten scoort tegen Volharding. Archieffoto.
Volledig scherm
SSS'18-aanvaller Bas Joosten scoort tegen Volharding. Archieffoto. © Theo Peeters

Titel uit zicht voor SSS'18 na gelijkspel in derby

OVERLOON - Ook de tweede derby van het seizoen tussen Volharding en SSS'18 heeft geen winnaar opgeleverd. De Overloonse formatie kwam zaterdagavond op een drukbezocht sportpark De Raaij (pakweg 1.200 toeschouwers) terug van een 1-0 achterstand tegen de Vierlinsbeekse tweedeklasser: 1-1. De eerste burenruzie eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

SSS staat nu 2 punten achter ZSV, maar de nummer 1 uit Deurne heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De formatie van trainer Ales Jurcik lijkt de titel, met nog 2 duels te gaan, te kunnen vergeten. Tegenstander Volharding heeft al een periodetitel binnen.

Volharding kwam goed uit de startblokken. De ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen troefde SSS op felheid af. Dat spel leidde ook tot de openingstreffer. Nadat Rob Branje een hoekschop van Rob van Bussel op de lat had gekopt, was het een corner later wel raak. Van Bussel zette met een wondergoal Volharding op voorsprong. De flankspeler draaide een hoekschop in de 11de minuut in een keer binnen: 0-1.

Volharding had het duel onder controle, kreeg via Patrick van Kempen een schotmogelijkheid, maar zag SSS toch langszij komen. Bas Joosten maakte in de 41ste minuut met een snoekduik de 1-1.

Na rust was er weinig te genieten in Overloon. Het spel lag veel stil door verschillende blessures. 10 minuten voor tijd had SSS de kans op de 2-1, maar Jip Verstegen fungeerde voor Volharding als reddende engel door het schot van Stan van Raaij van de lijn te halen.

Amateurvoetbal